1 Zet de krielaardappeltjes op in een laag koud water en kook ze in ca. 10-15 minuten bijna gaar. Afgieten.
2 Snijd de worteltjes in stukjes en kook ze in ca. 10 min. gaar. Afgieten.
3 Pel en snijd ondertussen de uien fijn. Meng in een kom het gehakt met de uien, de peterselie en een ½ verkruimeld bouillontablet. Vorm met natte handen 8 platte balletjes van het gehakt.
4 Verwarm de helft van de margarine in een grote pan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
5 Verwarm de rest van de margarine in een andere pan of hapjespan en bak hierin de krielaardappeltjes in 5-8 minuten goudbruin.
6 Verkruimel de rest van het bouillontablet over de gebakken aardappeltjes. Afgieten en op smaak brengen met wat peper en zout.
7 Verdeel de gebakken kruidenaardappeltjes, de worteltjes en de gehaktballetjes over 4 borden.
8 Variaties
9 Voeg aan de worteltjes tijdens het koken een kaneelstokje en een stukje sinaasappelschil toe voor een spannend smaakje!
Gehaktballetjes met peterselie en uitjes is een recept van Solo Open Kitchen