Gehaktballetjes met peterselie en uitjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de krielaardappeltjes op in een laag koud water en kook ze in ca. 10-15 minuten bijna gaar. Afgieten.
  • 2 Snijd de worteltjes in stukjes en kook ze in ca. 10 min. gaar. Afgieten.
  • 3 Pel en snijd ondertussen de uien fijn. Meng in een kom het gehakt met de uien, de peterselie en een ½ verkruimeld bouillontablet. Vorm met natte handen 8 platte balletjes van het gehakt.
  • 4 Verwarm de helft van de margarine in een grote pan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
  • 5 Verwarm de rest van de margarine in een andere pan of hapjespan en bak hierin de krielaardappeltjes in 5-8 minuten goudbruin.
  • 6 Verkruimel de rest van het bouillontablet over de gebakken aardappeltjes. Afgieten en op smaak brengen met wat peper en zout.
  • 7 Verdeel de gebakken kruidenaardappeltjes, de worteltjes en de gehaktballetjes over 4 borden.
  • 8 Variaties
  • 9 Voeg aan de worteltjes tijdens het koken een kaneelstokje en een stukje sinaasappelschil toe voor een spannend smaakje!

Gehaktballetjes met peterselie en uitjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept