2 Schep de ontdooide spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
3 Doe het gehakt in een kom, schep de spinazie erbij en bestrooi met de geraspte cheddar. Kruid met peper en zout.
4 Meng alles goed door elkaar en strooi er paneermeel bij tot het mengsel stevig genoeg is om gehaktballen van te draaien.
5 Draai gehaktballen van het gehaktmengsel.
6 Verhit olijfolie in een steelpannetje en roerbak de uisnippers glazig.
7 Overgiet de glazig gebakken ui met de tomatenblokjes en kruid met peper, verkruimeld groentebouillonblokje, Provençaalse kruiden, cayennepeper en knoflook uit de knijper.
8 Laat de tomatensaus 15 à 20 minuten indikken op een middelhoog vuur. Roer af en toe in de tomatensaus zodat ze niet aanbrandt.
9 Verhit boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen met cheddar enkele minuten aan beide kanten. De gehaktballen moeten niet gaargebakken worden, enkel de buitenkant wat aanbraden. 1
0 Schik de gehaktballen in een ovenschotel, overgiet met het braadvocht uit de braadpan en verdeel er de tomatensaus over. 1
1 Bak de gehaktballen met cheddar 15 à 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven. 1
2 Tip : bloemkool past hier perfect bij.
Gehaktballen met cheddar en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)