1 Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen, snij het dan in blokjes. Zorg dat je runderlappen neemt met wat vet erin, daar wordt het alleen lekkerder van. Pel de uien en de sjalotjes en snij deze voor voordat je begint. Neem een hapjespan, doe de boter erin, laat smelten en heet worden. Voeg het vlees in kleine porties toe en bak het al roerend aan alle kanten bruin. Breng wat op smaak met zout en peper. Blus het nu af met een scheut rode wijn. De wijn haalt in het vlees de smaak fors omhoog. Doe nu de uien en de sjalot erbij en roerbak dat even mee totdat het glazig is. Blus af met de runderbouillon totdat het net goed onder staat. Voeg nu de kruidnagels, de laurier, de tomatenpuree, ketjap, witte wijn azijn, kaneel, basterdsuiker en gekneusde peperkorrels toe. Voeg als laatste de maizena toe en laat het nu 2 uur lekker pruttelen .Af en toe even controleren of het niet droog staat en anders wat bouillon bijgieten. Tenslotte proeven en eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Verwijder de laurierblaadjes. Nu heb je boterzachte en overheerlijke Hachee met een volle, donkere smaak en heerlijke saus. Eet smakelijk.
2 Serveertips
3 Lekker met rode kool met appel, spruitjes of prei en gekookte aardappels, rösti, puree of als warm stoofvlees over je frietje.
Hollandse Hachee met een Oosters tintje is een recept van Solo Open Kitchen