Indisch gekruid runder-stoofvlees

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.
  • 2 Verwarm de oven voor op 250ºC. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen. Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen. De saus kan eventueel gebonden worden met allesbinder of maïzena. Voor de slowcooker of stoven op een gaspit moet je wel ruim 2 uur uittrekken voor de bereiding. Heteluchtoven gaat sneller.
  • 3 Serveertips
  • 4 Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.

Indisch gekruid runder-stoofvlees is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Koolrolletjes met Indisch gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep op z’n Indisch
20 min
Bekijk recept
Milde vissoep op z'n Indisch
20 min-
Bekijk recept