1 Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2 Kook de eieren 8 – 10 minuten.
3 Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 3- 4 minuten in gezouten kokend water, (ze zijn het lekkerste als ze juist beetgaar zijn).
4 Smelt 80 g Solo in een pannetje. Pel de eieren en plet ze fijn. Meng het eierkruim en de gesmolten Solo met de bloemkoolroosjes en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
5 Verhit 50 g Solo in een pan, bak de steaks 3 minuten langs beide kanten en kruid met peper en zout. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer bakken. Laat het vlees nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
6 Serveer de steaks met de bloemkool en gekookte aardappelen.
Steak met bloemkool à la Flamande is een recept van Solo Open Kitchen