VLEEES;GEHAKTBROOD met HAM en HARDGEKOOKTE EIEREN.

6
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • 2 Verhit de boter en de olie in een steelpan en bak de ui, knoflook, selderij, wortelen en kruiden enkele minuten tot de groenten licht kleuren.
  • 3 Voeg de sherry toe en laat alles 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
  • 4 Doe al het gehakt, 2½ theelepel zout en versgemalen peper naar smaak in een grote kom en meng alles goed door
  • 5 .Voeg dan de groente toe. Knijp de melk uit het brood en verdeel het over het vleesmengsel.
  • 6 Voeg de 2 rauwe eieren toe. Kneed alles goed door.
  • 7 Bekleed een grote langwerpige terrine of een broodblik (ongeveer 35 cm lang) met aluminiumfolie. Bestrijk de folie met wat olie.
  • 8 Doe een derde van het gehaktmengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad
  • 9 Leg de helft van de hamreepjes erop, en daarop weer wat gehakt. Schik de hardgekookte eieren in een rij midden op het gehakt en bedek de eieren met gehakt.1
  • 0 Daar komt weer een laagje ham op en tot slot de rest van het gehakt. Druk alles goed aan.1
  • 1 Bak het brood onder in de oven ongeveer 50 minuten; het gehakt moet bovenop licht bruinen.1
  • 2 Stort het gehaktbrood op een schaal. Hij smaakt even lekker warm als koud met een stuk goed brood erbij.

VLEEES;GEHAKTBROOD met HAM en HARDGEKOOKTE EIEREN. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

SCHWEINEPFEFFER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Provençaalse Runderstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept