2 Verhit de boter en de olie in een steelpan en bak de ui, knoflook, selderij, wortelen en kruiden enkele minuten tot de groenten licht kleuren.
3 Voeg de sherry toe en laat alles 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
4 Doe al het gehakt, 2½ theelepel zout en versgemalen peper naar smaak in een grote kom en meng alles goed door
5 .Voeg dan de groente toe. Knijp de melk uit het brood en verdeel het over het vleesmengsel.
6 Voeg de 2 rauwe eieren toe. Kneed alles goed door.
7 Bekleed een grote langwerpige terrine of een broodblik (ongeveer 35 cm lang) met aluminiumfolie. Bestrijk de folie met wat olie.
8 Doe een derde van het gehaktmengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad
9 Leg de helft van de hamreepjes erop, en daarop weer wat gehakt. Schik de hardgekookte eieren in een rij midden op het gehakt en bedek de eieren met gehakt.1
0 Daar komt weer een laagje ham op en tot slot de rest van het gehakt. Druk alles goed aan.1
1 Bak het brood onder in de oven ongeveer 50 minuten; het gehakt moet bovenop licht bruinen.1
2 Stort het gehaktbrood op een schaal. Hij smaakt even lekker warm als koud met een stuk goed brood erbij.
VLEEES;GEHAKTBROOD met HAM en HARDGEKOOKTE EIEREN. is een recept van Solo Open Kitchen