1 Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 250°C
2 Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met wat peper en wat zout.
3 Smelt de boter in een braadslede op het fornuis en bak hierin de rosbief rondom bruin.
4 Zet de braadslede met de rosbief in de oven en braad het vlees 20 minuten als de rosbief van binnen rood moet zijn en 25 minuten als de rosbief van binnen rosé moet zijn.
5 Verlaag de oventemperatuur na 5 minuten braden naar 200°C.
6 Schep tijdens het braden 4-5 keer wat braadvet over het vlees
7 . Laat het gebraden vlees afkoelen (als het koud gegeten gaat worden) of dek het af met aluminiumfolie met daarop een paar schone theedoeken (als het warm gegeten gaat worden) en laat de rosbief 15 minuten rusten.
8 Meng de zure room met de dille en mierikswortelpasta, voeg peper en zout naar smaak toe.
9 Snijd het vlees koud of warm op een snijmachine of met een lang, glad scherp mes in dunne plakken. Leg de plakken vlees met daartussen blaadjes sla op borden of een platte schaal. 1
0 Schep de saus erbij, of serveer apart. Serveer er gepofte aardappelen of aardappelsalade bij.