1 De saus: snij de ui in zo fijn mogelijke ringen. Hak de knoflookteentjes fijn. Laat ui en look fruiten in olijfolie. Leg een kleine portie hiervan opzij: dit kan je namelijk straks gebruiken bij je prinsenboontjes.
2 Doe de tomatenblokjes bij de ui en de look. Doe er vervolgens de mosterd bij en het sinaassap. kruiden met cayennepeper. Je kan deze saus afwerken met een scheutje room, maar het hoeft niet echt.
3 Doe er vlak voor het serveren nog wat verse peterselie op.
4 Kook de boontjes beetgaar.
5 Laat ze schrikken onder koud water, giet ze af en bak ze nog even op met wat olijfolie en de opzij gezette ui en look.
6 Braad het varkenshaasje aan in olijfolie met een klontje boter in (hoeft niet per sé is vooral tegen het spatten). Bak het rosé. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
7 Snijd het varkenshaasje in blokjes van anderhalve cm breed. Schik dit op een schotel en giet er de saus naast.
8 serveer met aardappelkroketten
varkenshaas met sinaas, tomaat, mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen