1 Dees gerecht deels een dag op voorrand bereiden .
2 voorbereiding : Pruimtomaten pellen en in blokjes snijden.
3 Sjalot en look fijn snipperen.Peterselie en munt fijn hakken.
4 Het hoedje van de gourgetten afsnijden en uithollen( vruchtvlees appart houden) en het binnenste kruiden met peper,zout en provencaalse kruiden.Olijven in schijfjes snijden.
5Voorbereiding : Dag op voorrand , kookpot verhitten met olijfolie en fruit er de sjalot en look glazig.Voeg het gehakt erbij al roerend tot het korrelig is.
6 Voeg peterselie, munt en 1/4 van de tomatenblokjes toe. Kruid met 1/2 eetl provencaalse kruiden en laat 10 min sudderen zonder deksel ( eentueel peper en zout toevoegen ).
7 Maak ondertussen kaassaus : boter smelten in kookpot en mengen met bloem even laten drogen op vuur daarna beetje bij beetje melk toevoegen al roerend tot een gladde saus, doedaarna de gemalen kaas bij en kruid met peper zout en nootmuskaat.
8 Verkruimel de feta kaas over het gehakt en meng goed vul de uitgeholde gourgetten met het gehakt.De rest van de vulling appart houden.
9 In de zelfde pot waar het gehakt in zat doe je de tomatenblokjes en het gourgettenvlees in samen met het bouillonblokjeen de rest van de provencaalse kruiden laat deze 10 min sudderen.Daarna mix je deze glad tot fijnesaus.1
0 Giet de tomatensaus in een ovenschaal en schik er de gourgettten in lepel de kaassaus erover.1
1 De dag zelf de schotel gedurende 55min in de oven steken op 180°c ( wel voorverwarmd)1
2 Garneren met schijfjes olijven .1
3 Dees recept kan je eten met rijst of een stuk brood.
Gevulde gourgettes op z'en grieks is een recept van Solo Open Kitchen