Lamsrib met kruidenkorst

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
  • 2 Meng in een beslagkom de Maïzena® Plus met de peper en zout. Voeg de in blokjes gesneden margarine toe en mix het geheel tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het ei toe en meng met een houten lepel en blijf roeren terwijl u de melk toevoegt, totdat er een deegbal ontstaat. Plaats het deeg een uur in de koelkast.
  • 3 Rol het deeg na een uur met behulp van een deegroller uit tot een plak van een halve cm dik. Bak het gedurende 25 minuten in de oven. Het deeg moet er goudbruin uitzien en een beetje hard zijn. Haal het deeg uit de oven en laat het afkoelen. Breek het en maal het fijn tot paneermeel. Zet apart.
  • 4 Meng 150 g van het paneermeel met de kruiden, de gehakte tenen knoflook, het sesamzaad en de vloeibare margarine. Smeer de lamsrib in met vloeibare margarine, bestrooi met zout en peper en rol het door het kruidenpaneermengsel.
  • 5 Leg de lamsrib in een ovenschaal. Giet er een glas water en een eetlepel margarine bij. Leg de 10 gewassen, ongepelde uitjes rondom de lamsrib.
  • 6 Braad gedurende 40 à 50 minuten in de oven.

Lamsrib met kruidenkorst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrild hamlapje met kruidenkorst en boerenkoolbitterballetjes
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus
0 min
Bekijk recept
Lamsrib Met Sesamzaad
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Provencaalse Lamsrib Uit De Oven Met Groentecompote En Jus V
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Lamsrib Uit De Oven Met Groentecompote
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept