1 Serveer deze smakelijke hapjes eens voor een feestje!
2 Wedden dat ze zó op zijn!
3 Deze hapjes zijn erg lekker en handzaam. Ze zijn niet té bewerkelijk Het is echter wel belangrijk om je echt te houden aan de halve theelepel voor het roomkaasmengsel, anders overstemt het de smaak van de carpaccio. Je kunt ze ook eerder maken, bewaar ze dan in de koelkast (maar besprenkel pas net voor het serveren met geroosterde pijnboompitten). Laat ze wel voor het serveren op kamertemperatuur komen. In plaats van pijnboompitten, kun je ook goed walnoten gebruiken.
4 Rasp de schil van de halve citroen, de rest heb je niet nodig. Meng de rasp met de kruidenkaas, de olijfolie en de Pecorino.
5 Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn in een koekenpan zonder boter of olie.
6 Was de komkommer goed en snij de uiteinden eraf. Snij in plakken (ongeveer 20 stukjes).
7 Neem een stukje carpaccio en drapeer het over de komkommer. Schep er een half theelepeltje van het kruidenkaasmengsel op en besprenkel met de pijnboompitten. Herhaal met de rest. Besprenkel met de versgemalen zwarte peper.
8 BRON Yummy in my tummy
Eenvoudige en snel te maken Carpacciohapjes is een recept van Solo Open Kitchen