Varkenshaasje met mosterdsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de Solo frituurolie tot 180 graden in de friteuse. Breng in een diepe pan 2 liter gezouten water aan de kook. Kook hierin de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Giet ze af in en vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water (zo blijven ze mooi groen en knapperig).
  • 2 Snipper de sjalot fijn.
  • 3 Zet een diepe pan op het vuur, voeg er 2 eetlepels Solo light aan toe en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de sperzieboontjes toe en laat ze een drietal minuten meestoven. Voeg als laatste de kerstomaatjes toe en laat ze kort meestoven, terwijl je voorzichtig roert. Neem de pan van het vuur.
  • 4 Verhit een braadpan en doe er 2 eetlepels Solo light in. Bak het varkenshaasje in 2 minuten aan alle kanten mooi bruin en kruid met peper en zout. Leg het varkenshaasje in een braadslee en zet het een tiental minuutjes in de voorverwarmde oven om verder te garen.
  • 5 Blus de braadpan met de bruine fond en laat de braadresten van het vlees loskoken. Voeg er de mosterd en de light room aan toe. Laat nog even zachtjes doorkoken en kruid eventueel bij met peper en zout. Neem de pan van het vuur.
  • 6 Neem het varkenshaasje uit de oven en laat het een minuutje rusten. Snijd het vlees in plakjes (het vlees moet licht rozig en sappig zijn).
  • 7 Bak in de friteuse 3 kroketten per persoon. Leg op elk bord een lepel groenten, schik er een aantal sneetjes varkensvlees bij en oversaus het vlees. Werk elk bord af met 3 aardappelkroketjes.

Varkenshaasje met mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept