Spare-ribs met Zuid-Afrikaanse marinade

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de marinade. Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze fijn. Verhit de Solo vloeibaar in een antikleefpan en fruit er de uien en de knoflook in. Blus met de frambozenazijn. Voeg de tomatenblokjes en -puree toe en roer goed. Voeg ook de cayennepeper, de worcestersaus, de mosterd, de bruine suiker en de sinaasappeljam toe. Breng al roerend aan de kook en draai het vuur lager. Laat nog een twintigtal minuutjes zachtjes pruttelen, mix alles fijn en laat de marinade afkoelen.
  • 2 Leg de varkensribben in een diepe schaal en overgiet ze met de afgekoelde marinade. Wrijf ze er goed mee in, zodat elk plekje bedekt is. Zet de schaal een tweetal uurtjes afgedekt in de koelkast, zodat de ribbetjes het aroma van de marinade goed kunnen opnemen.
  • 3 Bereid de gele rijst. Doe de rijst, het zout, de kurkuma, de rietsuiker, het kaneelstokje, de rozijnen, de Solo en het water samen in een steelpan. Breng aan de kook zonder deksel. Als het water begint te koken, draai het vuur dan lager en zet het deksel op de pan. Laat 20 à 25 minuten zachtjes doorkoken, tot de rijst het water geabsorbeerd heeft. Haal de pan van het vuur en roer los met een vork. Verwijder dan het kaneelstokje.
  • 4 Haal de spare-ribs uit de koelkast en wrijf er de overtollige marinade af. Rooster ze in een tiental minuutjes aan beide zijden gaar op de barbecue. Serveer ze met een royale portie van de gele rijst.

Spare-ribs met Zuid-Afrikaanse marinade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
15 min
Bekijk recept

Spare ribs uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Exotische Spare Ribs
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spareribs
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spare Ribs Met Abrikozenglazuur
30-60 min -
Bekijk recept