Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappel en tomaat

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de schnitzels naast elkaar op plasticfolie. Leg er een stuk plasticfolie op. Sla ze plat met een deegroller.
  • 2 Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een pan, wacht tot deze mooi bruin wordt en bak het vlees langs twee kanten bruin: 2 - 3 minuten. Bestrooi met wat peper en zout.
  • 3 Klop de eieren los en voeg 1/3 van de broodkruimels toe. Wentel het vlees door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de broodkruimels. Druk de schnitzels stevig aan. Laat ze een paar minuten rusten.
  • 4 Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie om te frituren in een diepe braadpan tot ca. 170°C en frituur de stukjes aardappel bruin en gaar, 8 - 10 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Snijd ondertussen de tomaten en de citroen in partjes. Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een pan, wacht tot deze mooi bruin wordt en bak de schnitzels in enkele minuten aan beide kanten bruin en knapperig.
  • 6 Schep de aardappelen en tomaten op 4 borden, leg het vlees met de citroen ernaast en bestrooi met nog wat peper.

Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappel en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met tagliatelle, artisjokkenhartjes & groene asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenragout met schnitzelreepjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept