1 Leg de schnitzels naast elkaar op plasticfolie. Leg er een stuk plasticfolie op. Sla ze plat met een deegroller.
2 Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een pan, wacht tot deze mooi bruin wordt en bak het vlees langs twee kanten bruin: 2 - 3 minuten. Bestrooi met wat peper en zout.
3 Klop de eieren los en voeg 1/3 van de broodkruimels toe. Wentel het vlees door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de broodkruimels. Druk de schnitzels stevig aan. Laat ze een paar minuten rusten.
4 Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie om te frituren in een diepe braadpan tot ca. 170°C en frituur de stukjes aardappel bruin en gaar, 8 - 10 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
5 Snijd ondertussen de tomaten en de citroen in partjes. Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een pan, wacht tot deze mooi bruin wordt en bak de schnitzels in enkele minuten aan beide kanten bruin en knapperig.
6 Schep de aardappelen en tomaten op 4 borden, leg het vlees met de citroen ernaast en bestrooi met nog wat peper.
Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappel en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen