1 Bestrooi de schenkel met peper en zout. Meng het vlees in een braadpan met de olie, salie, rozemarijn en de laurier. Laat een paar uur in de koelkast marineren.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd ze elk in 8 stukken. Dep het vlees droog.
3 Bak het vlees langs beide zijden in een droge pan en leg de schenkel met de aardappelen in een grote ovenvaste schaal. Besprenkel met wat van de marinade, dek af met een deksel of aluminiumfolie.
4 Zet de schaal in de oven. Verwijder na 20 minuten het deksel of de folie, schep vlees en de aardappelen om en laat in nog 10 - 15 minuten gaar worden. Schep er tussentijds een paar lepeltjes van de marinade over.
5 Besprenkel het vlees op het laatst met de wijn en laat het nog een paar minuten in de hete oven doorgaren. Verdeel het warme vlees en de aardappelen over warme borden. Bestrooi eventueel met wat (grof) zout.