Schenkel met salie

4
170 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de schenkel met peper en zout. Meng het vlees in een braadpan met de olie, salie, rozemarijn en de laurier. Laat een paar uur in de koelkast marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd ze elk in 8 stukken. Dep het vlees droog.
  • 3 Bak het vlees langs beide zijden in een droge pan en leg de schenkel met de aardappelen in een grote ovenvaste schaal. Besprenkel met wat van de marinade, dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  • 4 Zet de schaal in de oven. Verwijder na 20 minuten het deksel of de folie, schep vlees en de aardappelen om en laat in nog 10 - 15 minuten gaar worden. Schep er tussentijds een paar lepeltjes van de marinade over.
  • 5 Besprenkel het vlees op het laatst met de wijn en laat het nog een paar minuten in de hete oven doorgaren. Verdeel het warme vlees en de aardappelen over warme borden. Bestrooi eventueel met wat (grof) zout.

Schenkel met salie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijkgevulde groentesoep met pastinaak
330 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Spaanse wittebonensoep met pikante worst
165 min-
Bekijk recept
Groentesoep
2u20 min Voorgerecht
Bekijk recept