Ovenschotel met knolselderpuree, prei

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste blaren van de prei. Spoel grondig schoon. Snij het wit in stukken en kook beetgaar. Was de seldertakken en kook beetgaar.
  • 2 Schil de knolselder en snij deze in stukken. Besprenkel daarna met wat citroensap en kook gaar. Haal de gekookte knolselder door een roerzeef (passe-vite). Breng op smaak met wat peper en zout.
  • 3 Smelt een eetlepel vetstof in een sauspan en voeg de bloem toe. Roer om en voeg al roerend de melk toe. Laat de saus doorkoken en voeg daarna de helft van de kaas toe. Breng op smaak met wat peper en nootmuskaat.
  • 4 Hak de ui en stoof kort aan in de resterende vetstof. Als de ui glazig is, voeg je het gehakt toe en bak je het op een hoog vuur tot het een korrelige structuur krijgt.
  • 5 Vet een ovenschotel in en leg er laagje gehakt in. Vervolgens voeg je een laagje knolselderpuree en een laagje prei en selder toe. Eindig met een laagje kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas.
  • 6 Bak in de oven op 180° gedurende 20 minuten.

Ovenschotel met knolselderpuree, prei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept