Zoek
LAMSNEK LANGZAAM GESTOOFD.het was heerlijk
2
180 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram Lamsnek met bot.
1 ui
2 strengen bleekselderij
1 middelgrote winterwortel
1 grote vleestomaat
2 tn knoflook
5 piment-korrels
zout & peper uit de molen
2 takjes tijm
1 eetl rozemarijn heel fijn gesneden
Lamsfond of kalfsfond
1/2 fles rode wijn
olijfolie
Bereiding
1
Hak de ui niet al te fijn.
2
Snijd de bleekselderij en de wortel in kleine stukjes.
3
Plet de knoflook en hak die grof, Snijd de tomaat in kleine stukjes.
4
Vermorzel de piment-korrels tot grove poeder.
5
Droog het vlees af met keukenpapier en wrijf het in met zout , peper, en pimentpoeder.
6
Verwarm een braadpan en deksel met olijfolie en bak het vlees aan alle kanten bruin.
7
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
8
Bak nu in de pan de knoflook en ui glazig, dan mogen de wortel en de bleekselderij erbij, laat dat 5 min stoven.
9
Schenk er de wijn en de fond bij en laat even warm worden.1
0
Doe de tomaat erbij en leg het vlees erin, zorg dat het voor driekwart onderstaat.1
1
Leg de tijm erbij en strooi de rozemarijn erover, doe de deksel op de pan, en laat 3 uur zachtjes stoven.1
2
Om te serveren: Haal de lamsnek uit de pan en braad het rondom in een koekenpan even dat het een korstje krijgt.1
3
Haal de takjes tijm eruit en mix de saus fijn de smaak is heerlijk.1
4
Ik heb er aardappelpuree en spercibonen bij gegeven .
LAMSNEK LANGZAAM GESTOOFD.het was heerlijk is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kaviaar van bospaddenstoelen
10 min
Snack
Bekijk recept
Boter van Montpellier
Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot heerlijk avondje
30 min-
Bekijk recept
Kleine mango-kipsalade
10 min
Bekijk recept
Lamsstoofpot
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Agneau Aux Pruneaux (lamsvlees Met Pruimen)
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Koyun Et Suyu (Lamssoep Met Groenten)
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Scots Broth
0 min
Bekijk recept