1 haal alle bladeren van de kool en spoel ze grondig. Breng een ruime pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 10 MIN. Schep ze uit het water en laat ze drogen op een doek.
2 Meng het rundergehakt met het losgeklopte ei, de geritste tijm, de cayennepeper, en de fijngesnipperde knoflook. Haal het door het paneermeel. Vorm 4 balletjes. Rol de gehaktballetjes op in de koolbladeren om er pakketjes van te maken. Hak de gepelde tomaten grof.
3 Stoof de ui en de wortelen glazig in de olijfolie. Voeg de grof gehakte tomaten en de passata toe. Laat alles circa 20 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
4 Doe de tomatensaus in een ovenschaal en schik er de koolpakketjes in. Dek af met een vel aluminiumfolie en zet de schaal circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
5 Lekker met gestoomde aardappelen of rijst. voeg eventueel wat paprika aan de saus toe .
gevulde koolbladeren met rundvlees en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen