1 Kruid het gehakt met peper en bbq-kruiden. Bak het rul aan op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak nog even verder. Wanneer het gehakt en de ui gaar zijn giet de hele handel in een puntzeef zodat het meeste bakvet eruit kan lopen.
2 Kook ondertussen de aardappelen gaar en snij ze in schijfjes.
3 Kook de bloemkool in licht gezouten water "al dente"met een paar druppels citroensap.
4 Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. roer alles met een garde en voeg terwijl de pot van het vuur staat de melk beetje bij beetje toe. Blijf alles flink roeren met de garde zodat er geen klonters blijven hangen. Zet de pot terug op het matige vuur en giet de opgeloste bouillon erbij. Blijf steeds roeren en doe er als laatste de helft van de geraspte kaas door.
5 Verdeel het gehakt in een ovenschotel, schik er de bloemkoolroosjes over en beleg deze met de aardappelschijfjes. Overgiet alles met de saus en strooi daarop de rest van de kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven gedurende een 20 tal min. zodat de kaas lekker goudbruin kan worden.
6 Tip ; De aardappelen en de bloemkool kan men reeds op voorhand maken alsook het gehakt zodat men enkel de saus nog moet toevoegen.
Gratin van gehakt met bloemkoolroosjes is een recept van Solo Open Kitchen