Gratin van gehakt met bloemkoolroosjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid het gehakt met peper en bbq-kruiden. Bak het rul aan op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak nog even verder. Wanneer het gehakt en de ui gaar zijn giet de hele handel in een puntzeef zodat het meeste bakvet eruit kan lopen.
  • 2 Kook ondertussen de aardappelen gaar en snij ze in schijfjes.
  • 3 Kook de bloemkool in licht gezouten water "al dente"met een paar druppels citroensap.
  • 4 Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. roer alles met een garde en voeg terwijl de pot van het vuur staat de melk beetje bij beetje toe. Blijf alles flink roeren met de garde zodat er geen klonters blijven hangen. Zet de pot terug op het matige vuur en giet de opgeloste bouillon erbij. Blijf steeds roeren en doe er als laatste de helft van de geraspte kaas door.
  • 5 Verdeel het gehakt in een ovenschotel, schik er de bloemkoolroosjes over en beleg deze met de aardappelschijfjes. Overgiet alles met de saus en strooi daarop de rest van de kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven gedurende een 20 tal min. zodat de kaas lekker goudbruin kan worden.
  • 6 Tip ; De aardappelen en de bloemkool kan men reeds op voorhand maken alsook het gehakt zodat men enkel de saus nog moet toevoegen.

Gratin van gehakt met bloemkoolroosjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept