Varkenshaasje in Madeirasaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Rol kleine balletjes van het gehakt.
  • 2 Smelt de Solo in een hete koekenpan tot ze lichtbruin is. Bak hierin de varkenshaasjes rondom aan gedurende 8 minuten.
  • 3 Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in dezelfde pan even aan. Schenk de Madeira erbij, roer om en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg dan de tomatenpuree en 2 dl water toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken.
  • 4 Voeg als laatste de room toe en laat de saus nog even pruttelen. Proef de saus en kruid eventueel nog bij met peper en zout. Snijd het vlees in plakjes, serveer met de saus en strooi er nog wat gehakte peterselie over.
  • 5 Serveer tips
  • 6 Lekker met aardappelpuree.

Varkenshaasje in Madeirasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in tomaten-madeirasaus op brood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen en madeirasaus
1,660 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta-haringsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koekoek met madeirasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept