1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water. Giet ze af.
2 Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.
3 Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper. Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree.
4 Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt.
5 Bak het witloof aan in een pan met wat olijfolie.
6 Voeg het rundergehakt toe. Maak het al bakkende los met een vork.
7 Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper.
8 Verdeel alles over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees.
9 Bestrooi met paneermeel of geraspte lightkaas en zet de ovenschotel circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot het een mooi kleurtje krijgt.1
0 Serveer met een frisse salade.
OVENSCHOTEL MET RUNDERGEHAKT EN WITLOOF is een recept van Solo Open Kitchen