OVENSCHOTEL MET RUNDERGEHAKT EN WITLOOF

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water. Giet ze af.
  • 2 Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.
  • 3 Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper. Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree.
  • 4 Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt.
  • 5 Bak het witloof aan in een pan met wat olijfolie.
  • 6 Voeg het rundergehakt toe. Maak het al bakkende los met een vork.
  • 7 Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper.
  • 8 Verdeel alles over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees.
  • 9 Bestrooi met paneermeel of geraspte lightkaas en zet de ovenschotel circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot het een mooi kleurtje krijgt.1
  • 0 Serveer met een frisse salade.

OVENSCHOTEL MET RUNDERGEHAKT EN WITLOOF is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept