2 Snipper de ui fijn en meng samen met het ei door het gehakt. Rol er vier ballen van en haal ze door het paneermeel.
3 Leg de ballen op een bakplaat en zet ze ongeveer 30 minuten in de hete oven.
4 Was de schorseneren goed onder stromend water. Zet een kommetje klaar met water en het sap van een halve citroen. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukken. Leg ze in het citroenwater, zodat ze niet verkleuren.
5 Kook de schorseneren beetgaar in water. Of in een mengsel van melk en water, zo blijven ze zeker mooi wit. Serveer ze met wat Balls & Glory-saus (zie kookboek) of bak ze nog even aan in wat boter. Breng op smaak met peper en zout.
6 Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snijd intussen de ui in ringen en de wortelen in schijfjes. Laat wat boter smelten en bak de ui aan. Begint de ui te kleuren, voeg dan de wortelen en tijm toe. Giet er een beetje water bij zodat de wortelen verder kunnen garen.
7 Zijn de wortelen gaar, haal dan het takje tijm eruit. Voeg de gekookte aardappelen toe en stamp ze samen met de groenten, maar niet te fijn. Breng op smaak met peper en zout en roer er 1 à 2 eetlepels mosterd door.
GEHAKTBAL MET SCHORSENEREN EN WINTERSTOEMP - is een recept van Solo Open Kitchen