Zoek
Tajine van kalfsvlees met aardappelen
6
165 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 g kalfsragout, in stukken
2 soelepels Solo vloeibaar
1 ajuin
1 dosis saffraan
1 koffielepel komijn
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel gember
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
1 citroen
800 g aardappelen met stevig vel
125 g ontpitte olijven
1 soeplepel vloeibare honing
Bereiding
1
Bak de stukken kalfsvlees goudbruin in een grote pot met de olijfolie.
2
Voeg de fijngesneden ajuin en de kruiden toe en laat 1 minuut verder bakken.
3
Voeg 20 cl water, 1 runderbouillonketeltje en een in vier gesneden citroen toe.
4
Dek af en laat heel zacht sudderen gedurende ongeveer 1 u. 30 min.
5
Maak ondertussen de aardappelen schoon, snij ze in grote stukken en laat ze weken in een grote kom met koud water.
6
Giet de aardappelen in de pot met de olijven en de honing, meng goed, dek af en laat gedurende 1 uur verder koken.
7
Breng de tajine daarna op groot vuur om de saus op te laten koken en serveer onmiddellijk.
Tajine van kalfsvlees met aardappelen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelpuree
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept