Lasagne van rundvlees

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De oven op 180° voorverwarmen
  • 2 Maak de ajuin schoon en snij hem fijn. Hak de tomaten grof en behoud het sap.
  • 3 Bak het vlees en de ajuin gedurende 5 minuten in een sauteerpan met 2 soeplepels Solo, voeg de gehakte tomaten toe, dek af en laat 15 minuten sudderen.
  • 4 Was de aubergines en snij ze in de lengte in plakjes van 5 mm.
  • 5 Wentel de plakjes aubergine in het eiwit en laat ze in een kom met 4 soeplepels Solo goudbruin worden. Leg ze één voor één op keukenpapier.
  • 6 Bereid de saus: laat het sap van de tomaten met 20 cl water, de suiker en 1 runderbouillonketeltje opwarmen. Laat de margarine in een tweede kookpot smelten. Voeg de bloem toe en meng met de margarine. Giet daarna de warme puree beetje bij beetje in het mengsel zoals voor een bechamelsaus.
  • 7 Snij fijne plakjes van de mozzarella. Giet een beetje saus op de bodem van een ovenschotel, bedek eerst met lasagneblaadjes en daarna met plakjes aubergine. Voeg een laag gehakt en een laag mozzarella toe. Leg opnieuw een laag lasagneblaadjes, saus en zo verder om 3 lagen te vormen. Eindig met de saus en de geraspte kaas.
  • 8 Bak 30 minuten in de oven op 180° terwijl je het baksel in het oog houdt en dien op met groene sla.

Lasagne van rundvlees is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept