Stoofvlees in bier met peen, ui en appel

4
165 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het rundvlees in grote blokjes. Pel de ui en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in dikke plakken.
  • 2 Verhit de Solo in een stoofpan en bak het vlees ca. 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de peen en ui toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met wat zout, peper en tijm. Voeg het Bouillonketeltje en het bier toe, laat smelten en laat met het deksel half op de pan 2-2½ uur zachtjes gaar stoven.
  • 3 Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in een laagje water met wat zout gedurende ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  • 4 Schil en halveer de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appel in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Stoof de stukjes appel de laatste 10 min. mee.
  • 5 Hak de peterselie fijn.
  • 6 Verdeel de aardappelen over 4 borden en schep de het draadjesvlees met peen, ui en appel ernaast. Strooi de peterselie erover.

Stoofvlees in bier met peen, ui en appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept