Zoek
Clafoutis met rundvlees, kerstomaten en broccoli
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g broccoli
250 g kerstomaten
1 sjalot
250 g gehakt rundvlees
1 soeplepel olijfolie
peper van de molen
4 eieren
1 Knorr Bouillonketeltje groente
20 cl room
2 soeplepels maïzena
5 cl melk
50 g geraspte parmezaankaas
Bereiding
1
De oven op 160° voorverwarmen.
2
Was de groenten.
3
Verdeel de broccoli in kleine boeketten, maak de sjalot schoon en snij hem fijn.
4
Maak 12 balletjes van het rundvlees, voeg een beetje zout en peper toe en leg ze opzij.
5
Sauteer de broccoli en de sjalot gedurende 10 minuten met 1 soeplepel olijfolie en 20 cl water in een antikleefpan.
6
Voeg de kerstomaten en de balletjes rundvlees toe wanneer het sap geabsorbeerd is en laat gedurende 2 minuten koken.
7
Kruid met peper van de molen.
8
Roer de eieren dooreen met een vork.
9
Los het Knorr groentebouillonketeltje op in een kleine kookpot met de room. 1
0
Leng de Maïzena aan in 5 cl melk en voeg samen met de parmezaankaas toe. 1
1
Voeg toe aan de eieren en roer krachtig door elkaar. Kruid met peper.1
2
Leg de groenten en de vleesballetjes in een ovenschaal die u vooraf beboterd heeft. 1
3
Giet het clafoutismengsel erop maar vul de ovenschaal tot 3/4 zodat de clafoutis tijdens het bakken niet over de rand zou uitsteken. 1
4
Bak 30 minuten in de oven.
Clafoutis met rundvlees, kerstomaten en broccoli is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min
Nagerecht
Bekijk recept