Oosterse vleesschotel met shiitakes en gember

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat de rijst 15 minuten nagaren met de deksel op de pan.
  • 2 Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes .Veeg de shii-takes schoon en snijd deze doormidden. Schil de gember en hak of rasp het stukje fijn.
  • 3 Verhit een wok op hoog vuur. Verwarm de olie en wok de spekreepjes in 8 minuten krokant. Schep het overtollig vet voorzichtig uit de wok. Voeg de knoflook, gember, shii-takes en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bruine suiker toe. Blus af met limoensap. Voeg het bouillonketeltje met 150 ml (een kopje) water en de ketjap toe. Laat het geheel nog 2 minuten zacht doorkoken onder af en toe roeren.
  • 4 Serveer de vleesschotel met de gekookte rijst.

Oosterse vleesschotel met shiitakes en gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept