1 Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze klein. Wrijf het lamsribstuk in met het zeezout en de rozemarijn en laat 10 minuten intrekken.
2 Verwarm de oven voor op 200°C (geen hete lucht!).
3 Vet 4 kleine souffléschaaltjes in met vloeibare margarine.
4 Splits de eieren en meng de eidooier met de olijventapenade en een kwart van de olijfeepjes. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het eidooiermengsel er voorzichtig door. Schep het mengsel in de souffléschaaltjes en zet deze in een ovenschaal met 2 cm kokend water. Plaats de schaal voorzichtig in de oven en bak de soufflés in 20 minuten gaar en lichtbruin.
5 Verhit in een braadpan 5 eetlepels vloeibare margarine en bak het lamsribstuk aan alle kanten aan. Zet het vuur middelhoog en bak het lamsribstuk gedurende 15 minuten.
6 Bij losse lamskoteletjes: bak of grill deze 3 minuten aan elke kant, tot ze mooi rozig zijn.
7 Haal het vlees uit de pan en laat het rusten, ingepakt in aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijvenreepjes toe, het halve bouillonketeltje en 250 ml water. Breng al roerend aan de kook en laat enkele minuten zachtjes koken.
8 Snijd het lamsribstuk aan tafel in koteletjes en serveer deze met de olijven-
9 rozemarijnjus. Serveer de olijvensouffleetjes direct uit de oven bij de lamskoteletjes.
Lamskoteletjes met olijven-rozemarijnjus is een recept van Solo Open Kitchen