Provençaalse balletjes met rijst

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, doe het deksel op de pan en laat even staan.
  • 2 Snijd de paprika in kleine stukjes. Doe de stukjes paprika in een steelpannetje, voeg de kookroom toe, breng aan de kook en kook 10 minuten op een matig vuur. Pureer de paprika in de room met een staafmixer tot een gladde saus.
  • 3 Pel en snipper ondertussen de teentjes knoflook. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de aubergine en courgette in halve plakjes.
  • 4 Meng het gehakt met de gehaktkruiden en wat paneermeel en de helft van de knoflook. Draai er 20 kleine balletjes van.
  • 5 Verhit de margarine in een wok of braadpan en bak hierin in 5 minuten de gehaktballetjes rondom goudbruin. Voeg de ui, de rest van de knoflook, de courgette en de aubergine toe. Laat het geheel onder af en toe omscheppen in ca. 10 minuten gaar worden. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten en schep het erdoor.
  • 6 Voeg de paprikasaus toe aan de gehaktballetjes en de groenten en warm de saus even mee. Verdeel de rijst over vier warme borden en schep de Provençaalse balletjes ernaast.

Provençaalse balletjes met rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept