2 Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de kool in reepjes. Pel de uitjes en snijd ze in vieren.
3 Verhit 2 eetlepels margarine in een diepe pan, voeg de groenten en uitjes toe en bak ze gedurende 5 minuten. Geregeld omscheppen. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en roer het erdoor. Voeg een kopje heet water toe en stoof de groenten met een deksel op de pan op een laag vuur gedurende 10 minuten. Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog en kook een paar minuten tot bijna al het vocht is verdampt.
4 Verhit ondertussen 2 eetlepels margarine in een pan en bak hierin de worstjes op een matig vuur rondom bruin en gaar, ca. 15 minuten. Snijd ze in plakjes.
5 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje lichtbruin.
6 Schep de hete pasta, de pijnboompitjes, de Gratinoise en de plakjes worst door de groenten. Verdeel het warme mengsel gelijkmatig over de ovenschaal of schaaltjes en laat het onder de hete grill een beetje bruin worden.
Wintergroenten- en pastagratin met look is een recept van Solo Open Kitchen