Gegrilde ribeye met pittige kruiden-'rub'

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de aardappeltjes (met schil) op in een laag koud water en kook ze in 15-20 minuten gaar. Afgieten en opschudden met 1 eetlepel fijngehakte tuinkruiden.
  • 2 Meng 4 el fijngehakte tuinkruiden met 1-2 theelepel cayennepeper (hoe meer, hoe heter!) en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel de bouillontablet erdoor. Meng goed.
  • 3 Wrijf het vlees rondom goed in met het mengsel en laat kort trekken.
  • 4 Kook ondertussen de flageolets in ruim kokend water in ca. 7 minuten gaar.
  • 5 Afgieten en opschudden met 1 eetlepel olie en naar smaak wat peper en zout.
  • 6 Verhit een grillpan en grill hierin de ribeye 2-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid.
  • 7 Verdeel de aardappeltjes in de schil, de flageolets en de gegrilde ribeye over 4 borden.

Gegrilde ribeye met pittige kruiden-'rub' is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept