1 Zet de aardappeltjes (met schil) op in een laag koud water en kook ze in 15-20 minuten gaar. Afgieten en opschudden met 1 eetlepel fijngehakte tuinkruiden.
2 Meng 4 el fijngehakte tuinkruiden met 1-2 theelepel cayennepeper (hoe meer, hoe heter!) en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel de bouillontablet erdoor. Meng goed.
3 Wrijf het vlees rondom goed in met het mengsel en laat kort trekken.
4 Kook ondertussen de flageolets in ruim kokend water in ca. 7 minuten gaar.
5 Afgieten en opschudden met 1 eetlepel olie en naar smaak wat peper en zout.
6 Verhit een grillpan en grill hierin de ribeye 2-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid.
7 Verdeel de aardappeltjes in de schil, de flageolets en de gegrilde ribeye over 4 borden.
Gegrilde ribeye met pittige kruiden-'rub' is een recept van Solo Open Kitchen