1 Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de doperwtjes. Pel en snijd de ui fijn. Maak de paprika's schoon en snijd van elke paprika 2 ringen 'bloemen'. Snijd de rest van de paprika fijn. Verwarm de margarine in een grote wok of pan en bak hierin de spekjes met de ui en de fijngesneden paprika 5 minuten.
2 Bekleed de vorm met het taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in bodem. Klop de eieren los in een grote kom met het soeppoeder uit het pak. Voeg het gebakken spekjesmengsel en de doperwtjes toe en verdeel over de taartbodem. Verdeel de paprikabloemen erover.
3 Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten goudbruin, stevig en gaar. Laat de taart buiten de oven een beetje afkoelen en snijd in punten.
4 Maak ondertussen kleine bloemen van de servetjes en prik ze aan een cocktailprikker. Prik een bloem in elk taartpunt en zet op tafel. Verdeel over 4 borden.
Tomaat-Pompoentaart met doperwtjes en spekjes is een recept van Solo Open Kitchen