Varkenskotelet met gepofte aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°
  • 2 Kook de aardappelen 10 minuten in water. Leg ze op een stuk aluminiumfolie, kruid ze met zout en een beetje olie en pak ze in en leg op een bakplaat. Schuif ze in de oven en laat ze 1 uur garen.
  • 3 Maak ondertussen een marinade van de suiker, sambal, ketjap en ketchup. Kruid de karbonades met peper en wrijf ze in met de marinade.
  • 4 Bak het vlees aan beide kanten goudgeel in de hete margarine en laat het dan op zacht vuur gedurende 15 minuten verder garen.
  • 5 Maak de snijbonen schoon, snijd ze in ruiten en kook ze in gezouten water in circa 6 minuten gaar.
  • 6 Houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Roer de saus in de pan van het vlees met 250 ml warm water en Knorr Sausketeltje Natuur . Laat op zacht vuur gedurende 1 minuut doorkoken.
  • 7 Verdeel de karbonades over 4 borden. Snijd de gepofte aardappels open en schep er een lepel zure room in. Schep op elk bord een aardappel, schenk de saus over het vlees en geef de snijboontjes erbij.

Varkenskotelet met gepofte aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept