Italiaans gemarineerde lamskoteletjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de aardappeltjes op in weinig koud water en kook ze in ca. 15 min. gaar. Afgieten
  • 2 Maak ondertussen de marinade: Breng in een steelpannetje 2 el vloeibare margarine en de witte wijn aan de kook. Voeg het bouillonketeltje toe en roer tot het is opgelost. Laten afkoelen.
  • 3 Leg de koteletjes in een schaal en schenk de bouillonmarinade erover. Laat minstens 15 min. marineren.
  • 4 Snijd ondertussen grotere worteltjes in de lengte in vieren, houdt de rest heel. Haal de peultjes af. Pel en snijd de knoflook in sneetjes. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
  • 5 Kook de worteltjes 5-7 min. in ruim kokend water. Kook de peultjes 3-4 min. mee. Afgieten.
  • 6 Haal de koteletjes uit de marinade. Bewaar de marinade en dep de koteletjes droog met keukenpapier.
  • 7 Verwarm 2 el vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de koteletjes op hoog vuur goudbruin en laat op iets lager vuur verder bakken tot de gewenste gaarheid 6-8 min. draai geregeld om. Leg de koteletjes op een plank en dek ze af met aluminiumfolie. Schenk de marinade in de pan en breng het aan de kook. Laat op matig vuur 3 min. koken. Roer de Maizena Express erdoor en laat de saus nog 2 min. zachtjes koken.
  • 8 Verwarm ondertussen de rest van de vloeibare margarine in een pan en bak hierin de look en de gedroogde tomatenreepjes 3 min. Voeg de aardappeltjes, worteltjes en peultjes toe. Verwarm al omscheppende even mee.
  • 9 Verdeel de groenten en de koteletjes over 4 warme borden, schep wat saus over de koteletjes.

Italiaans gemarineerde lamskoteletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept