1 Maak de paprika schoon en snijd in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in schijfjes.
2 Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
3 Verwarm de vloeibare margarine in een stoofpan en bak hierin de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de paprika en knoflook toe en bak deze 3 min mee. en schenk de wijn langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg net zo veel heet water toe totdat het vlees onder staat. Breng tegen de kook aan. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees in ca. 2 uur gaar. Voeg een kwartiertje voor het einde van de stooftijd de Knorr mélange voor stoofvlees volgens de aanwijzingen op de verpakking toe.
4 Schil ondertussen de aardappels en snijd in vieren. Kook ze in een laag water met het deksel op de pan ca. 10 min.
5 Voeg de preiringen toe aan de aardappels en laat nog ca. 10 min. koken totdat de aardappels en de prei gaar zijn. Afgieten.
6 Bak ondertussen de spekjes zachtjes uit in een droge hete pan.
7 Stamp de prei-aardappels fijn met de warme melk. Schep de spekjes erdoor en breng evt. verder op smaak met wat zwarte peper.
8 Verdeel de preistamppot over 4 warme diepe borden en schep het stoofvlees erbij.
Stoofvlees met paprika en rode wijn is een recept van Solo Open Kitchen