Blinde vinken met milde pepersaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aardappels en kook ze in de schil in een laag water in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  • 2 Pluk ondertussen het fijne groen van de venkel, hak het fijn en houdt het apart. Verwijder de harde onderkant van de venkelknollen en snijd de venkelknollen elk in zes parten.
  • 3 Voeg 250 ml water toe, breng het aan de kook en kook de venkel 10 minuten. Giet het overtollige vocht weg, voeg 2 eetlepels vloeibare margarine toe en stoof de venkel nog 3 minuten aan.
  • 4 Dep in de tussentijd de rundervinken droog. Verwarm 3 el vloeibare margarine in een pan en bak de rundervinken hierin rondom bruin en gaar, ca. 15 min. Zet het vuur even uit. Neem de rundervinken uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg 1 tl tijm, 1 tl grof gemalen zwarte peper en 250 ml warm water (niet kokend) en het Sausketeltje aan het bakvet in de pan toe. Breng de saus al roerende met een garde aan de kook en laat het 1 min. zachtjes door koken.
  • 5 Verdeel de aardappelen over 4 warme borden. Schep de venkel ernaast en leg de rundervinken ernaast. Bestrooi de venkel met het venkelgroen en schep de saus over de rundervinken.

Blinde vinken met milde pepersaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Karbonade met pepersaus en verse spinazie
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept