1 Pel de uitjes en snijd het wortelstukje eraf. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
2 Dep het vlees droog. Bestrooi het aan beide kanten met wat peper en totaal
05 el salie.
3 Verwarm 3 el vloeibare margarine in een diepe braadpan en bak de lamslapjes om en om bruin. Leg ze aan 1 kant van de pan en bak de uitje 2 min. in het bakvet. Verdeel de lamslapjes en uitjes over de hele bodem van de pan. Voeg 250 ml heet water toe, breng het aan de kook, zet het vuur heel laag en stoof het vlees met het deksel op de pan in ca. 1 1/4 uur. Schep dan de champignons erdoor en voeg de mélange voor stoofvlees volgens de aanwijzingen op de verpakking toe en stoof in nog 10-15 min. gaar.
4 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.
5 Halveer de tomaten. Bedruppel ze met een beetje vloeibare margarine en bestrooi ze met wat peper, zout en salie.
6 Grill voorverwarmen op de hoogste stand of grillpan op het vuur zetten.
7 Gril de tomaten 3-4 min. onder de grill of in de grillpan.
8 Verdeel de rijst over 4 warme borden. Schep de lamslapjes erbij en zet de tomaatjes ernaast. Strooi de peterselie erover.
Gestoofde lamslapjes met champignons is een recept van Solo Open Kitchen