Zoek
kalkoen met zuiderse tomaatjes en basilicum
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg borstfilet van de kalkoen in dunne sneden-1,5 cm
200 gr halfgedroogde tomaatjes
250 gr champignons
200 ml gevogeltefond(of blokjes)
3 eetlps boter
verse basilicum
pezo
sausbinder
1 courgette
provencaalse kruiden
Bereiding
1
snij de tomaatjes in reepjes en de champignons in schijfjes
2
smelt 1 eetlp boter in een kookpot en doe de champignons er in
3
al roerend 5 min stoven,voeg de fond en 3 eetlps tomaatjes erbij en laat 2 min zachjes koken
4
beleg de helft van elk sneedje met een laagje tomatenreepjes en vouw dicht(goed aandrukken)
5
schik in een ovenschotel en besprenkel met de olie van de tomaatjes
6
schuif de schotel in een op 200* voorverwarmde oven en laat 30 min bakken
7
verwarm de saus en bind lichtjes met donkere sausbinder
8
neem de saus van het vuur en roer er 2 eetlps koude boter door en basilicumsnippers
9
breng indien nodig op smaak met pezo1
0
snij de filets in dikke schuine sneden1
1
en schik er enkele op een borden nappeer met saus 1
2
snij de courgette in schijfjes van 1 cm en bak ze in hete olijfolie 2 min aan elke kant goudbruin1
3
kruid met pezo en provencaalse kruiden
kalkoen met zuiderse tomaatjes en basilicum is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept