OOSTERS Gebraden varkensvlees uit de oven

4
140 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bedruip de hamlappen met de rode kleurstof en wrijf dit in het vlees. Gebruik een plastic boterhamzakje om de vingers schoon te houden..
  • 2 De teentjes knoflook zeer fijn hakken. Doe dit ook met het stukje gemberwortel. In een kom knoflook, gemberwortel, sojasaus, hoisin saus, rijstwijn, kaneel en olie goed met elkaar vermengen. Leg het vlees in deze marinade, zorg dat alle lapjes goed bedekt zijn en laat het zo twee uur marineren..
  • 3 De oven voorverwarmen tot 220 graden. Leg de gemarineerde hamlappen naast elkaar in een braadslee. Giet hier de achtergebleven marinade overheen. Zet de braadslee in het midden van de oven en laat het vlees in ongeveer dertig minuten gaar worden. Haal de braadslee uit de oven. De hamlappen in dunne plakken snijden en op een schaal leggen. Aan het achtergebleven braadvocht twee deciliter heet water toevoegen. Breng dit aan de kook. Maak een maizenapapje door in een kommetje de maizena te vermengen met twee eetlepels koud water. Giet dit al roerend bij het kookvocht. Blijf roeren tot de saus wat indikt. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje zout. Giet de saus over het vlees..
  • 4 Serveer dit gerecht met gekookte witte rijst en een roergebakken groentengerecht..

OOSTERS Gebraden varkensvlees uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept