1 Bedruip de hamlappen met de rode kleurstof en wrijf dit in het vlees. Gebruik een plastic boterhamzakje om de vingers schoon te houden..
2 De teentjes knoflook zeer fijn hakken. Doe dit ook met het stukje gemberwortel. In een kom knoflook, gemberwortel, sojasaus, hoisin saus, rijstwijn, kaneel en olie goed met elkaar vermengen. Leg het vlees in deze marinade, zorg dat alle lapjes goed bedekt zijn en laat het zo twee uur marineren..
3 De oven voorverwarmen tot 220 graden. Leg de gemarineerde hamlappen naast elkaar in een braadslee. Giet hier de achtergebleven marinade overheen. Zet de braadslee in het midden van de oven en laat het vlees in ongeveer dertig minuten gaar worden. Haal de braadslee uit de oven. De hamlappen in dunne plakken snijden en op een schaal leggen. Aan het achtergebleven braadvocht twee deciliter heet water toevoegen. Breng dit aan de kook. Maak een maizenapapje door in een kommetje de maizena te vermengen met twee eetlepels koud water. Giet dit al roerend bij het kookvocht. Blijf roeren tot de saus wat indikt. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje zout. Giet de saus over het vlees..
4 Serveer dit gerecht met gekookte witte rijst en een roergebakken groentengerecht..
OOSTERS Gebraden varkensvlees uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen