2 Snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar.
3 Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes. Aubergines kuisen en in blokjes snijden, 1/2 uur in koud water met flink wat zout zetten, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt. Daarna aubergine opbakken met olijfolie met flink wat paprikapoeder erop en gedurende 8 min. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
4 Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rule, en doe na het rule bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 min. sudderen.
5 Neem een vuurvaste schotel en strijk deze in met olijfolie.
6 Bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper.
7 Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat.
8 Herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus. Als laatste een laag mozzarella.
9 Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 min.1
0 Serveer dit met stokbrood en een glaasje rode wijn.
moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen