moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen

6
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen en laat volledig afkoelen.
  • 2 Snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar.
  • 3 Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes. Aubergines kuisen en in blokjes snijden, 1/2 uur in koud water met flink wat zout zetten, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt. Daarna aubergine opbakken met olijfolie met flink wat paprikapoeder erop en gedurende 8 min. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
  • 4 Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rule, en doe na het rule bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 min. sudderen.
  • 5 Neem een vuurvaste schotel en strijk deze in met olijfolie.
  • 6 Bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper.
  • 7 Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat.
  • 8 Herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus. Als laatste een laag mozzarella.
  • 9 Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 min.1
  • 0 Serveer dit met stokbrood en een glaasje rode wijn.

moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept