1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de uitjes en de teentjes knoflook (met schil) in een braadblikje en meng ze met wat peper, wat zout en 1 el margarine. Zet het braadblikje in de hete oven en pof de uitjes en knoflook gedurende 15 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en zet het braadblik nog 10 minuten in de hete oven. Laat een beetje afkoelen. Pel de uitjes en de knoflook. Meng ondertussen de mayonaise met 1 el azijn. Meng in een andere kom 2 tl peper met 1 tl zout en 1 el margarine. Bestrijk de tartaartjes aan beide kanten met het mengsel.
2 Verhit een koekenpan en bak de tartaartjes om en om bruin. Toast ondertussen de boterhammen. Besmeer de boterhammen met het mayonaisemengsel en leg ze op 4 grote warme borden. Beleg ze met de gemengde sla. Leg de tartaartjes erop. Bedek de tartaartjes met de gepofte uitjes, knoflook en tomaatjes, bedruppel met de rest van de azijn. Strooi er nog een beetje peper en zout over.
Toscaanse tartaarburgertjes met gepofte knoflook is een recept van Solo Open Kitchen