Toscaanse tartaarburgertjes met gepofte knoflook

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de uitjes en de teentjes knoflook (met schil) in een braadblikje en meng ze met wat peper, wat zout en 1 el margarine. Zet het braadblikje in de hete oven en pof de uitjes en knoflook gedurende 15 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en zet het braadblik nog 10 minuten in de hete oven. Laat een beetje afkoelen. Pel de uitjes en de knoflook. Meng ondertussen de mayonaise met 1 el azijn. Meng in een andere kom 2 tl peper met 1 tl zout en 1 el margarine. Bestrijk de tartaartjes aan beide kanten met het mengsel.
  • 2 Verhit een koekenpan en bak de tartaartjes om en om bruin. Toast ondertussen de boterhammen. Besmeer de boterhammen met het mayonaisemengsel en leg ze op 4 grote warme borden. Beleg ze met de gemengde sla. Leg de tartaartjes erop. Bedek de tartaartjes met de gepofte uitjes, knoflook en tomaatjes, bedruppel met de rest van de azijn. Strooi er nog een beetje peper en zout over.

Toscaanse tartaarburgertjes met gepofte knoflook is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept