Flinterdunne koek met Ardennerham

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vijgen elk in 6 partjes. Leg ze in een schaaltje, besprenkel ze met de azijn en strooi de peperbesjes erover. Marineer tenminste 15 minuten.
  • 2 Leg de vellen filodeeg naast elkaar op de bakplaat, knip ze diagonaal doormidden en kreukel ze een beetje. Bestrijk ze volledig met een dun laagje vloeibare margarine en strooi er een paar korreltjes zeezout op. Bak ze gedurende 3-5 minuten in de hete oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze op het aanrecht afkoelen.
  • 3 Leg de filokoeken op 4 grote borden. Leg er wat sla en 2 plakjes Ardennerham een beetje gekreukeld op. Verdeel er de gemarineerde vijgen over en besprenkel met de olijfolie.

Flinterdunne koek met Ardennerham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bagel met eiersalade en krokante ham
15 min
Bekijk recept
Terrine van ham en bokbier
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met Ardennerham
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept