1 Haal het vlees een half uurtje voor het eten uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 70 °C. Bestrooi de hertenbiefstukjes rondom met peper, zout en Provençaalse kruiden.
2 Verhit 3 el margarine in een ruime koekenpan en bak hier snel de hertenbiefstukjes in tot ze rondom bruin zijn. Zet het vuur iets lager en bak ze nog 4 minuten. Geregeld keren.
3 Voeg de porto aan de pan toe. Even laten sudderen. Neem het vlees uit de pan. Pak de hertenbiefstukjes in aluminiumfolie in en houd ze even warm in de oven.
4 Roer 2 dl heet water door de portsaus en breng aan de kook. Voeg 3 el truffelpasta toe. Roer er vervolgens beetje bij beetje 3 el margarine door. Breng op smaak met peper en zout.
5 * Puree van truffelaardappeltjes met salie: kook 800 g geschilde truffelaardappeltjes gaar, giet ze af, stamp ze fijn en klop er 4 el light room Kookroom door. Bak ondertussen in 2 el Solo Vloeibare margarine een fijngesneden sjalot en 2 fijngesneden teentjes knoflook. Voeg 1 el fijngehakte salieblaadjes toe en bak nog 1 minuut. Voeg het sjalotmengsel aan de hete puree toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
6 ** Sperziebonen met gekonfijte rode ui: pel 2 kleine rode uitjes, halveer ze en snijd ze in smalle reepjes. Verhit 1 el Vloeibare margarine, schep de uitjes en 1 tl bruine suiker erdoor en konfijt de uitjes 15 minuten met het deksel op de pan op een heel laag vuur. Voeg ½ el Balsamicoazijn toe. Kook ondertussen 400 g sperziebonen gedurende 4-5 minuten in ruim gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn. Meng de boontjes met de uitjes. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Hertenbiefstukjes met truffelsaus met Porto is een recept van Solo Open Kitchen