1 Leg het vlees ten minste 1 uur uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Kerf de velkant van het ribstuk met een scherp mes ruitvormig in. Wrijf het vlees in met de kruiden en fijngehakte knoflook. Bestrooi ruim met zout en peper.
3 Braad het vlees rondom aan in de hete olie totdat het mooi gekleurd is. Leg het ribstuk dan met de velkant naar boven in een braadslee of op een bakplaat. Knijp hier en daar een kneepje vloeibare margarine op het vlees en laat het in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar worden.
4 Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten op een lauw-warme plaats (bijvoorbeeld in de buurt van de verwarming).
5 Snijd het vlees na het rusten in mooie koteletten (karbonades).
Gebraden varkensribstuk met tijm en rozemarijn is een recept van Solo Open Kitchen