Gebraden varkensribstuk met tijm en rozemarijn

8
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg het vlees ten minste 1 uur uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Kerf de velkant van het ribstuk met een scherp mes ruitvormig in. Wrijf het vlees in met de kruiden en fijngehakte knoflook. Bestrooi ruim met zout en peper.
  • 3 Braad het vlees rondom aan in de hete olie totdat het mooi gekleurd is. Leg het ribstuk dan met de velkant naar boven in een braadslee of op een bakplaat. Knijp hier en daar een kneepje vloeibare margarine op het vlees en laat het in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar worden.
  • 4 Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten op een lauw-warme plaats (bijvoorbeeld in de buurt van de verwarming).
  • 5 Snijd het vlees na het rusten in mooie koteletten (karbonades).

Gebraden varkensribstuk met tijm en rozemarijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept