Lamsfilet met vijgensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 5 el vloeibare margarine in een pan en bak hierin het vlees rondom aan in ca. 4 minuten. Bestrooi het met zout en peper, haal het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  • 2 Schil intussen de vijgen en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Verhit 2,5 el vloeibare margarine in de pan waarin het vlees is gebakken en fruit hierin de sjalot ca. 2 minuten.
  • 3 Bak de vijgen kort mee. Schep de suiker erbij en laat het iets karamelliseren. Voeg de azijn toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus de vijgen af met de port en laat het vocht op hoog vuur iets inkoken.
  • 4 Snijd de lamfilets in sneetjes en serveer met de vijgensaus. Lekker met waterkersstamppot.

Lamsfilet met vijgensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes van Nienke Jagersma
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaas Met Vijgensaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees-komkommerspies
20 min Bijgerecht
Bekijk recept