1 Hak de uien en de knoflook fijn. Fruit dit aan in een scheutje olijfolie. Voeg de tartaar toe en bak dit los en knapperig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en laat dit ook even meebakken.
2 Kook de zuurkool in ruim kokend water gedurende 10 minuten en laat de groente goed uitlekken. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in schijven. Bak ze even kort aan in een kneepje vloeibare margarine.
3 Vet een ovenschaal in en verdeel een derde van de puree over de bodem. Schep hier de helft van het gehaktmengsel op, dan de helft van de zuurkool en de helft van de appels. Herhaal dit nog een keer en sluit af met een laag puree.
4 Strooi wat paneermeel over de bovenkant en knijp er hier een daar een beetje margarine op. Zet de jachtschotel in de combimagnetron bij 300 watt op 165°C gedurende 30 minuten.