Zoet-pittige varkenskoteletjes

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de gril voor. Doe de rozijnen in een kom, overgiet met warm water en laat 10 minuten wellen. Laat de rozijnen uitlekken.
  • 2 Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten. Pel en snipper de uien. Was en droog de spinazie.
  • 3 Meng de bruine suiker met een 1/2 eetlepel bouillonpoeder, 1 eetlepel ketchup, 1/2 eetlepel vloeibare margarine en een mespuntje cayennepeper, paprikapoeder en kaneelpoeder.
  • 4 Bestrijk de varkenskoteletjes met een beetje vloeibare margarine. Plaats de koteletjes onder de gril en gril 2 minuten aan elke kant. Gril nog eens 6 minuten en bestrijk de koteletjes regelmatig met het suiker- en kruidenmengsel.
  • 5 Laat in de tussentijd een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de rest van de vloeibare margarine (ongeveer 2 ½ eetlepels) in de pan en voeg de ui toe. Roerbak 3 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe, roerbak 2 minuten, voeg dan de rest van de spinazie toe en roerbak nog eens 2 minuten.
  • 6 Roer de uitgelekte rozijnen erdoor, 4 eetlepels ketchup en een mespuntje cayennepeper, paprikapoeder en kaneelpoeder. Verdeel de rijst, spinazie en varkenskoteletjes over 4 voorverwarmde borden.

Zoet-pittige varkenskoteletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenskoteletjes met tomatensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletjes met abrikoos
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletjes Met Pruimen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterraanse varkenskoteletjes
0 min
Bekijk recept

Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept