1 Kook de spaghetti in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.
2 Meng in een grote kom het rundergehakt met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel (vers)gemalen zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, een mespuntje bouillonpoeder en het ei. Draai kleine gehaktballetjes. Doe de gehaktballetjes tot gebruik in de koelkast.
3 Pel en snipper de ui. Maak de andere groente schoon, ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd alles in kleine stukjes.
4 Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de gehaktballetjes toe. Bak 8 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze apart.
5 Spuit de rest van de vloeibare margarine in de pan. Voeg ui, wortel en paprika toe en bak 5 minuten. Schep de helft van de groente uit de pan en houd apart. Voeg de andere 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprika, 250 ml warm water en een mespuntje bouillonpoeder toe aan de groente in de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Roer de crème fraîche door de saus.
6 Voeg de gehaktballetjes en de rest van de groente toe aan de saus en laat nog 3 minuten koken. Verdeel de spaghetti over 4 voorverwarmde, diepe borden en schep de gehaktballetjes en saus erover.
Gehaktballetjes in een gemengde groentesaus met is een recept van Solo Open Kitchen