Kalfsburgers met dille en augurkjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de gril voor. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 10 minuten. Goed afgieten. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Hak de dille en de augurkjes fijn.
  • 2 Meng het kalfsgehakt met driekwart van de dille, de augurkjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel bouillonpoeder en het ei. Maak 12 kalfsburgers. Zet de kalfsburgers tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Laat een grote pan of wok op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de aardappelblokjes toe en bak 10 minuten. Schep ze regelmatig om.
  • 4 Doe in de tussentijd de doperwtjes, de paprika en een mespuntje bouillonpoeder in kokend water. Kook 6 minuten en giet af. Meng er 1 eetlepel Solo Vloeibaar Light door, zwarte peper naar smaak en de rest van de dille.
  • 5 Vet de kalfsburgers in met een beetje Solo Vloeibaar Light en gril 2 minuten aan elke kant. Verdeel het vlees, de groente en de aardappelen over 4 voorverwarmde borden.

Kalfsburgers met dille en augurkjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Reuben sandwich
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Makreelcocktail met aubergine
65 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Penne met kalfsgehakt-balletjes in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse kalfsburgers met ham
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
KALFSBURGER MET PASTAGRATIN
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept