Gehaktballetjes met krielaardappeltjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel de plakjes ontbijtkoek. Meng in een kom het gehakt met de ontbijtkoekkruimels, 1 theelepel peper, wat zout en 2 theelepels paprikapoeder. Draai er (met natte handen) 20 kleine balletjes van.
  • 2 Maak de spruitjes schoon en kook ze ca. 5 minuten in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 3 Verhit in een pan de Solo Vloeibaar, wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de gehaktballetjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin.
  • 4 Verlaag het vuur en bak ze nog 4 minuten. Voeg de krielaardappeltjes en de spruitjes toe en bak ca. 7 minuten. Roer de kerstomaatjes erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de Kookroom toe en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder.
  • 5 Verdeel het balletjesmaal over 4 diepe borden.

Gehaktballetjes met krielaardappeltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krielaardappels met salsa verde
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept