1 Verkruimel de plakjes ontbijtkoek. Meng in een kom het gehakt met de ontbijtkoekkruimels, 1 theelepel peper, wat zout en 2 theelepels paprikapoeder. Draai er (met natte handen) 20 kleine balletjes van.
2 Maak de spruitjes schoon en kook ze ca. 5 minuten in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken.
3 Verhit in een pan de Solo Vloeibaar, wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de gehaktballetjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin.
4 Verlaag het vuur en bak ze nog 4 minuten. Voeg de krielaardappeltjes en de spruitjes toe en bak ca. 7 minuten. Roer de kerstomaatjes erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de Kookroom toe en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder.
5 Verdeel het balletjesmaal over 4 diepe borden.
Gehaktballetjes met krielaardappeltjes is een recept van Solo Open Kitchen